tietosuojakäytäntö


KMSHAIR.FI TIETOSUOJASELOSTE - TARKISTETTU VIIMEKSI 12.7.2018

Kao Finland Oy, Unioninkatu 24, 00130 Helsinki, Finland ("Kao-yhtiö" tai "me" tai "meidän" jne.) ja kaikki sen EMEA-alueella olevat osakkuus- ja tytäryhtiöt (yhteisnimellä "Kao-konserni") suhtautuvat vakavasti tietosuojaan. Tämä tietosuojaseloste kertoo verkkosivustomme kmshair.fi (jäljempänä "verkkosivusto") ja muiden Kao-konsernin omistuksessa olevien verkkosivustojen ja mobiilisovellusten käyttäjille, miten me Yleisen tietosuoja-asetuksen ("GDPR") ja ("ePrivacy Regulation") tarkoittamana rekisterinpitäjänä keräämme ja käsittelemme näiden käyttäjien henkilö- ja muita tietoja heidän käyttäessään verkkosivustoa, jossa tämä tietosuojaseloste on esitetty. Otathan huomioon, että muihin Kao-konsernin verkkosivustoihin tai mobiilisovelluksiin voidaan soveltaa muita tietosuojakäytäntöjä. 
 
1. Henkilötietoryhmät ja käsittelyn tarkoitukset. Mitä henkilötietoja me käsittelemme ja miksi?
 
1.1 Metadata
Voit käyttää verkkosivustoa antamatta mitään henkilötietoja itsestäsi. Tässä tapauksessa keräämme ainoastaan seuraavanlaista metadataa, joka syntyy käyttäessäsi verkkosivustoa: käyttämäsi selain ja sen versio; käyttöjärjestelmä ja -liittymä; se verkkosivusto, jolta käsin vierailet sivustollamme (lähtösivuston URL-osoite); verkkopalvelumme sivu(t), joilla vierailet; vierailun päivämäärä ja aika sekä internetin protokollaosoite (IP-osoite). IP-osoitteesi mahdollistaa pääsysi verkkosivustollemme. Kun IP-osoite ei ole enää tarpeellinen tähän tarkoitukseen, lyhennämme IP-osoitettasi poistamalla siitä viimeisen oktetin. Metadataa, mukaan lukien lyhennetty IP-osoite, käytetään palveluidemme ja niiden laadun parantamiseen käyttäjiemme käytöstä analysoimalla. 
 
1.2 Yhteydenottolomake 
Tarjoamme verkkosivustollamme mahdollisuuden ottaa meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeen välityksellä. Tätä varten tarvitsemme Sinulta seuraavat tiedot: koko nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero sekä viestisi. Niitä henkilötietoja, jotka annat meille tämän yhteydenottopyynnön yhteydessä, käytetään ainoastaan vastataksemme tiedusteluusi/yhteydenottopyyntöösi ja siihen liittyvään tekniseen hallinnointiin. Niitä ei välitetä kolmansille osapuolille. Henkilötietosi poistetaan heti, kun olemme käsitelleet pyyntösi, tai jos peruutat tässä yhteydessä antamasi suostumuksen tietojen säilyttämiseen. 
 
1.3 Liikehaku
Verkkosivustomme tarjoaa Sinulle mahdollisuuden löytää Sinua lähinnä olevat liikkeet, jotka tarjoavat tuotteitamme. Voit valita, määritetäänkö sijaintisi sijaintipalvelun avulla IP-osoitteesi perusteella vai syötätkö postinumerosi tai osoitteesi manuaalisesti. Sijaintitietojasi ei säilytetä eikä niitä yhdistetä muihin henkilötietoihisi. 
 
1.4 Adobe Analytics
Tämä verkkosivusto käyttää Adobe Analytics -työkalua. Se on verkkoliikenteen analyysipalvelu, jonka tarjoaa Adobe Systems Software Ireland Limited ("Adobe"). Adobe Analytics käyttää "evästeitä", tietokoneellesi tallentuneita tekstitiedostoja, joiden avulla verkkosivusto analysoi sitä, miten sen käyttäjät sivustoa käyttävät. Jos evästeen tuottamat tiedot verkkosivun käytöstä lähetetään Adobe-palvelimelle, asetukset takaavat että IP-osoite on tehty anonyymiksi ennen paikannusta ja korvattu yleisellä IP-osoitteella ennen tallennusta. Verkkosivuston ylläpitäjän puolesta se kerää raportteja verkkosivuston toiminnasta verkkosivuston ylläpitäjille ja tarjoaa heille muita palveluja, jotka liittyvät verkkosivujen toimintaan ja internetin käyttöön. Adobe ei yhdistä selaimesta osana Adobe Analytics -palvelua lähetettyä IP-osoitettasi muihin Adoben säilyttämiin tietoihin. Voit estää evästeiden käytön valitsemalla selaimeltasi vastaavat asetukset. Tällöin et ehkä kuitenkaan pysty käyttämään verkkosivustomme kaikkia toimintoja. Lisäksi voit estää Adoben keräämän evästeen tuottamat tiedot, jotka liittyvät sivuton käyttöön (mukaan lukien IP-osoitteesi) ja Adoben tietojenkäsittelyyn lataamalla ja asentamalla selaimellesi seuraavan linkin. Lataa ja asenna: www.adobe.com/fi/privacy/opt-out.html.

2. Tietojen käsittely ja seuraamukset. Mikä on oikeudellinen perustelu henkilökohtaisten tietojesi käsittelylle, ja mitä tapahtuu, jollet halua luovuttaa niitä?

Perustamme toimintamme kerätä, käsitellä ja käyttää henkilötietojasi antamaasi suostumukseen. 
 
Henkilötietojesi antaminen ei perustu lakisääteiseen tai sopimukselliseen velvoitteeseen. Henkilötietojesi antaminen on välttämätöntä voidaksesi tehdä sopimuksen kanssamme tai saada meiltä haluamiasi palveluita/tuotteita. Henkilötietojen antaminen on vapaaehtoiseta. IP-osoitteesi tallennetaan evästeiden avulla yhdessä muiden vapaaehtoisesti Kao:lle antamiesi yhteystietolomakkeen tietojen kanssa. 
 
Henkilötietojen antamatta jättäminen saattaa aiheuttaa sinulle haittaa; esimerkiksi on mahdollista, että me emme pysty vastaamaan pyyntöösi tai et ehkä kykene hyödyntämään täydellisesti verkkosivustoamme. Sinulle ei kuitenkaan koidu mitään oikeudellisia seuraamuksia, vaikka et antaisi meille henklötietojasi, jollei toisin ilmoiteta. 

3. Henkilötietojen vastaanottajaryhmät ja tietojen siirto kansainvälisesti. Keille siirrämme henkilötietojasi, ja mikä on heidän sijaintinsa?

Saatamme siirtää henkilötietojasi kolmansille osapuolille edellä kuvattuihin käsittelytarkoituksiin seuraavasti: 
 
• Kao-konsernin sisällä: Emoyhtiömme Kao-korporaatio Japanissa ja kaikki sen osakkuus- ja tytäryhtiöt (kaikki osakkuus- tai tytäryhtiöt me mukaan lukien, jäljempänä "Kao-yhtiö" tai yhteisnimellä "Kao-konserni") maailmanlaajuisen Kao-konsernin sisällä www.kao.com/global/en/about/outline/group-companies voivat tietyissä olosuhteissa saada henkilötietosi edellä kuvattuja käsittelytarkoituksia varten. Henkilötietoryhmistä ja tietojen käyttötarkoituksesta riippuen eri osastot Kao-yhtiön sisällä voivat saada henkilötietojasi. 
 
• Tietojen käsittelijät: Tietyt kolmannet osapuolet riippumatta siitä, ovatko ne Kao-yhtiöön kuuluvia tai siitä riippumattomia, voivat saada käsiteltäväkseen henkilötietojasi asianmukaisten ohjeiden mukaisesti (jäljempänä "tietojen käsittelijät") edellä kuvattuja tarkoituksia varten. Näitä voivat olla esimerkiksi verkkosivustopalvelun tarjoajat, tilausten toimituspalvelujen tarjoajat, asikaspalvelun tarjoajat, markkinointipalvelujen tarjoajat, IT-tukipalveluiden tarjoajat ja muiden palvelujen tarjoajat, jotka auttavat meitä pitämään yllä liikesuhdettamme Sinuun. Tietojen käsittelijöillä on sopimusvelvoite noudattaa asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia suojatoimia turvatakseen henkilötiedot, ja he saavat käsitellä henkilötietoja vain annettujen ohejeiden mukaisesti. Tämänhetkiset tietojen käsittelijämme ovat: Synergetic AG (www.synag.de) ja Amazon Web Services (aws.amazon.com).
 
• Muut vastaanottajat: Voimme välittää henkilötietoja - sovellettavan tietosuojalain mukaisesti - lainvalvontaviranomaisille, hallintoviranomaisille, oikeusviranomaisille, oikeudellisille neuvonantajille, ulkopuolisille konsulteille tai liikekumppaneille. Fuusion tai yrityskaupan tapauksessa henklötiedot saatetaan siirtää fuusioon tai yrityskauppaan liittyville kolmansille osapuolille. Emme paljasta ilman lupaasi henkilötietojasi kolmansille osapuolille mainos-, markkinointi- tai muihin tarkoituksiin.
 
Pääsy henkilötietoihisi on rajoitettu niihin henkilöihin, jotka tehtäviensä suorittamiseen tarvitsevat näitä tietoja. 
 

4. Tietojen säilytysaika. Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi?

Henkilötietojasi säilytetään niin kauan kuin on tarpeellista voidaksemme tarjota Sinulle haluamasi palvelut. 
 
Saatamme säilyttää yhteystietosi ja kiinnostuksenilmauksesi tuotteisiimme tai palveluihimme pidemmän ajan, mikäli olet antanut suostumuksesi siihen, että Kao-yhtiö saa lähettää Sinulle markkinointimateriaalia. Saatamme myös sovellettavan lainsäädännön nojalla olla velvoitettuja säilyttämään henkilötietosi 10 vuoden ajan vastaavan verotusvuoden jälkeen. Voimme myös säilyttää henkilötietosi välillämme olevan sopimussuhteen päättymisen jälkeen, jos henkilötietojasi tarvitaan muiden sovellettavien lakien noudattamiseksi tai jos tarvisemme henklötietojasi oikeudellisen vaateen perustelemiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi vain tiedontarpeen perusteella. Mikäli mahdollista, rajoitamme henkilötietojesi käsittelyn edellä mainittuihin rajoitettuihin tarkoituksiin sopimussuhteemme päätyttyä. 

5. Sinun oikeutesi. Mitä oikeuksia Sinulla on ja miten voit käyttää niitä?

Oikeus peruuttaa suostumuksesi: Mikäli olet antanut suostumuksesi kerätä, käsitellä ja käyttää henkilötietojasi (erityisesti sähköpostitse välitettäviin suoramarkkinointiviesteihin), voit peruuttaa tämän suostumuksen tuleviin vaikutuksiin milloin tahansa. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta ennen sen peruuttamista toteutetun käsittelyn lainmukaisuuteen. Ota yhteyttä meihin alla olevassa kohdassa 7 esitetyllä tavalla, jos haluat peruuttaa suostumuksesi. Sinulla on myös oikeus kieltää henkilötietojesi käyttö markkinointitarkoituksiin, ilman muita kustannuksia kuin perustariffien mukaiset siirtomaksut.

Muut tietosuojaoikeudet: Sovellettavan tietosuojalain mukaisesti Sinulla on oikeus: (i) saada pääsy henkilötietoihisi (tarkastusoikeus); (ii) henkilötietojesi oikaisemiseen; (iii) henkilötietojesi poistamiseen; (iv) henkilötietojesi käsittelyn rajoittamiseen; (v) tietojen siirtämiseen ja/tai vastustaa henkiötietojesi käsittelyä (mukaan lukein profilointikielto).
  
Otathan huomioon, että paikallisesti sovellettava tietosuojalaki saattaa rajoittaa edellä mainittuja oikeuksia. Alla on lisätietoa oikeuksistasi siltä osin kuin GDPR niitä soveltaa:
 
• Oikeus saada pääsy henkilötietoihisi: Sinulla on tietyissä tilanteissa oikeus saada meiltä vahvistus siitä, käsitelläänkö henkilötietojasi, ja jos näin tapahtuu, vaatia pääsyä henkilötietoihisi. Tämä tarkastusoikeus käsittää mm. oikeuden saada tietää tietojenkäsittelyn tarkoitus, minkä tyyppisistä henkilötiedoista on kyse sekä tietojen vastaanottajat ja vastaanottajaryhmät, joille henkilötiedot on luovutettu tai aiotaan luovuttaa. Kyseessä ei kuitenkaan ole absoluuttinen oikeus, ja muiden henkilöiden edut saattavat rajoittaa Sinun tiedonsaantioikeuksiasi. Sinulla voi tietyissä tapauksissa olla oikeus saada ilmainen kopio käsiteltävistä henkilötiedoistasi. Vaatimistasi lisäkopioista saatamme veloittaa kohtuullisen, hallintokustannuksiin perustuvan maksun. 
 
• Oikeus tietojen oikaisemiseen: Tietyissä tilanteissa Sinulla on oikeus Sinua koskevien virheellisten tai epätarkkojen henkilötietojen oikaisuun. Tietojenkäsittelyn tarkoitusperästä riippuen Sinulla voi olla oikeus saada puutteelliset henkilötiedot täydennettyä, muun muassa toimittamalla lisäselvitys. 
 
• Oikeus tietojen poistamiseen ("oikeus tulla unohdetuksi"): Tietyissä tilanteissa Sinulla voi olla oikeus vaatia meitä poistamaan Sinua koskevat henkilötiedot, ja meillä on velvollisuus poistaa kyseiset henkilötiedot. 
 
• Oikeus käsittelyn rajoittamiseen: Tietyissä tilanteissa Sinulla voi olla oikeus vaatia meiltä henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista. Tällaisessa tapauksessa kyseiset tiedot merkitään, ja me saamme käsitellä niitä vain tiettyjä tarkoituksia varten. 
 
• Oikeus tietojen siirtämiseen: Tietyssä tilanteissa Sinulla voi olla oikeus saada Sinua koskevat henkilötiedot, jotka Sinä olet toimittanut meille, jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa, ja oikeus siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisteripitäjälle meidän sitä estämättä. 
 
• Vastustamisoikeus: Tietyissä tapauksissa Sinulla voi olla oikeus henkilökohtaiseen, erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella milloin tahansa vastustaa Sinua koskevien henkilötietojen käsittely, ja me emme enää saa käsitellä henkilötietojasi. Vastustamisoikeutta voidaan soveltaa erityisesti silloin, kun me keräämme ja käsittelemme henkilötietojasi profilointitarkoutuksiin ymmärtääksemme paremmin kiinnostuksesi tuotteitamme ja palveluitamme kohtaan, tai jos käytämme niitä suoramarkkinointitarkoituksiin. Jos Sinulla on vastustamisoikeus ja käytät tätä oikeutta, emme enää käsittele henkilötietojasi näihin tarkoituksiin. Voit käyttää tätä oikeutta ottamalla meihin yhteyttä alla olevassa kohdassa 7 esitetyllä tavalla. Vastustamisoikeuden saattaa estä se, että henkilötietojesi käsittelyn välttämätöntä sopimuksen solmista valmisteltaessa tai jo solmitun sopimuksen täytäntöönpanoa varten. 
 
Käyttääksesi oikeuksiasi ota meihin yhteyttä alla olevassa kohdassa 7 esitetyllä tavalla. Sinulla on myös oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle tietosuojavalvontaviranomaiselle. 

6. Evästeet ja muut jäljitysteknologiat

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä ja muita jäljitysteknologioita. Lisätietoa evästekäytännöstämme löydät osoitteesta www.kmshair.com/fi-FI/Cookies.
 

7. Kysymyksiä ja yhteystiedot

Lisätietoa ja lakisääteiset oikeudet löytyvät osoitteesta www.kao.com/global/en/EU-Data-Subject-Request.
 

8. Muutoksia tähän tietosuojaselosteeseen

Tätä tietosuojaselostetta voidaan päivittää ajoittain, mikäli toiminnallisiin, lainsäädännöllisiin tai muuhun sääntelyyn liittyviin vaatimuksiin tulee muutoksia. Ilmoitamme Sinulle tällaisista muutoksista, mukaan lukien niiden voimaan tulon ajankohdan, päivittämällä yllä olevan "Tarkistettu viimeksi" päivämäärän tai muulla sovellettavan lain vaatimalla tavalla. Verkkosivujemme käytön jatkaminen tällaisten päivitysten jälkeen merkitsee näiden muutosten hyväksymistä. Mikäli et hyväksy tämän tietosuojaselosteen päivityksiä, Sinun tulee lopettaa verkkosivustomme käyttäminen.  
 

evästeiden käyttö

Tarvitsemme sinun suostumuksesi evästeiden käyttöön ennen kuin voit vierailla tällä verkkosivustolla. Hyväksyn evästeiden käytön.

cookies

Pahoittelemme, että olet päättänyt olla käyttämättä evästeitä. Valitettavasti verkkosivustomme ei toimi optimaalisesti ilman evästeiden käyttöä. Tästä syystä et voi vierailla osoitteessa kmshair.com. Jos haluat muuttaa mieltäsi ja sallia evästeiden käytön tällä hetkellä, klikkaa tästä.

Page Top